Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Singurul pacient care a supraviețuit după incendiul devastator de la Piatra Neamț va fi externat

Friday, 04 December 2020, 17:12 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Anunțul a fost făcut de noul manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi „Sfânta Parascheva”, medicul Florin Roşu, care a spus că evoluția sa este favorabilă, scrie ziare.com.

Pacientul a fost salvat, alături de alți cinci, din incendiul izbucnit la Terapie Intensivă de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, pe 14 noiembrie 2020, de medicul de gardă Cătălin Denciu.

În urma incendiului, dintre cei 16 pacienți internați la ATI, 10 au murit și doar șase au fost scoși din flăcări de Cătălin Denciu.

Din nefericire, cinci dintre cei șase pacienți transportați la spitalul mobil de la Lețcani în acea noapte, au murit, rând pe rând, câteva zile mai târziu. 

Singurul pacient care a supraviețuit a ieșit din Terapie Intensivă pe 29 noiembrie, apoi a fost mutat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Și medicul Cătălin Denciu este într-o stare mai bună, acesta fiind transportat urgent în străinătate, la un spital militar din Bruxelles, în ziua următoare incendiului, cu arsuri în proporție de peste 70% din suprafața corpului.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL