Sindicatele din educaţie cer majorări salariale pentru angajaţii din învăţământ

Tuesday, 18 August 2015, 18:14 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" a declarat, marți, prin intermediul unui comunicat, că salută decizia Guvernului de a majora salariile din sănătate şi solicită ca de acelaşi tratament să beneficieze şi angajaţii din învăţământ. Mai mult, Federaţia avertizează membrii Guvernului că majorările salariale, acordate în ultima perioadă, unor categorii de personal în detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a stării de nemulţumire, în rândul angajaţilor, din învăţământ, care poate conduce la posibile acţiuni de protest cu ocazia începerii noului an şcolar.

"În toate discursurile publice reprezentanţii Guvernului au declarat că educaţia şi sănătatea vor fi prioritare. Observăm că jumătate din promisiuni au fost îndeplinite, prin decizia de astăzi. Aşteptăm ca, în perioada imediat următoare, să avem o întâlnire cu prim-ministrul pentru a stabili şi majorările din educaţie. Considerăm că trebuie, în regim de urgenţă, finalizate discuţiile privind proiectul Legii salarizării bugetarilor, astfel încât de la 1 octombrie a.c., şi angajaţii din învăţământ să beneficieze de majorări în concordanţă cu importanţa activităţii prestate. În condiţiile în care observăm că anumite categorii de salariaţi precum demnitarii, parlamentarii şi funcţionarii din aparatul central al Guvernului şi al preşedinţiei sunt favorizate, ne întrebăm care sunt de fapt priorităţile politicienilor", a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedintele FSE "Spiru Haret", potrivit Mediafax.

Potrivit sindicaliştilor, orice întârziere în asigurarea unei creşteri salariale substanţiale în sistemul educaţional va genera efecte negative în anii următori, care cu greu vor mai putea fi remediate.

Ponta: Salariile medicilor vor fi majorate cu 25%, de la 1 octombrie.Vom da o OUG pentru salarizare

 

Premierul Victor Ponta a anuntaţ, marţi, majorarea cu 25 la sută a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie. Ponta precizat că, pentru şedinţa de Guvern din 26 august, se va pregăti atât o ordonanţă de urgenţă privind majorarea salariilor angajaţilor din sistemul sanitar, cât şi un proiect de lege privind responsabilitatea medicilor.Adaugă părerea ta
Alte articole din: EDUCAŢIE