Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Semne de alarmă care arată că o aluniță s-a tranformat în cancer

Wednesday, 15 November 2017, 14:43 Sursă: REALITATEA.NET

Cele mai amenințate zone sunt pieptul în cazul bărbaților și gambele în cazul femeilor. “Nu numai agresiunea termică, ci și intensitatea luminoasă agresează pielea. Protecția constă în refugiul la umbră, pălărie și ochelari de soare, pentru că există un risc sporit și asupra vederii. Cremele de fotoprotecție și un consum suficient de apă sunt esențiale”, adaugă medicul. Fiți foarte atenți când alegeți crema de protecție. Ea trebuie să vă apere atât de razele ultraviolete tip B, dar și de tip A, pentru că cele din urmă pătrund mai adânc în piele. Încercați, de asemenea, să evitați să stați la soare atunci când razele sunt foarte puternice (între 10.00 și după 16:00). Și machiajul poate fi o excelentă metodă de protejare. Cele mai multe fonduri de ten conțin și factor UV, iar stratul de fard face ca pielea să nu mai fie în contact direct cu razele soarelui. La fel de periculoase sunt și leziunile de la nivelul alunițelor. Dacă v-ați zgâriat sau v-ați rupt din greșeală o aluniță, mergeți la un consult dermatologic în maximum 2-3 zile de la incident.

De la benign la malign din cauza unor leziuni

“Nu sunt periculoase doar alunițele proeminente, ci și cele plane. Zgârierea, zdrobirea sunt traumatismele care favorizează transformarea din benign în malign”, avertizează dermatologii.


Alunițele normale sunt simetrice, cele cancerigene nu. Așa că atunci când examiezi o alunită, desenează o linie imaginară pe mijlocul ei și compară cele două jumătăți. Dacă nu arată la fel, cere unui medic dermatolog să te consulte.

Sursa: bzi.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL