Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Şefa TVR, Doina Gradea, audiată în Parlament

Tuesday, 04 December 2018, 07:52 Sursă: REALITATEA.NET

TVR s-a aflat recent într-un scandal legat de salariile şi onorariile plătite unor jurnalişti sau invitaţi. Reacţia conducerii TVR după dezvăluirile din presă a fost şi mai şocantă: Doina Gradea le-a cerut jurnaliştilor să-şi dezvăluire sursele şi a ameninţat cu consecinţe legale.

Potrivit ordinii de zi a comisiei Din Cameră, această audiere va avea ca temă scrisoarea adresată comisiei de către organizaţii locale ale jurnaliştilor.

Este vorba despre o scrisoare deschisă semnată de mai multe organizaţii nonguvernamentale şi asociaţii profesionale referitoare la situaţia "îngrijorătoare" în care se află televiziunea publică.

Organizaţiile, între care ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent şi Freedom House România, cer demiterea urgentă a Doinei Gradea, invocând "cazuri de cenzură" şi "intimidare" în televiziunea publică.

Audierea preşedintelui - director general al Societăţii Române de Televiziune trebuia să aibă loc pe 21 noiembrie, dar Doina Gradea a transmis atunci că nu poate participa.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL