Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Ședință de URGENȚĂ la Cotroceni! Orban și Cîțu, așteptați la discuții

Wednesday, 12 August 2020, 10:19 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Potrivit primelor informații, pe agenda discuțiilor se află rectificarea bugetară, care urmează să fie aprobată în ședința de Guvern din această săptămână.

Un alt subiect sensibil care ar putea fi luat în discuție, în cadrul ședinței de lucru de astăzi, este cel legat de creșterea pensiilor din această toamnă cu 14 %, în loc de 40%, așa cum s-a stabilit inițial prin Legea pensiilor. 

Premierul Ludovic Orban și ministrul Finațelor Florin Cîțu au avut deja o primă discuție pe marginea rectificării bugetare în cadrul unei ședințe de urgență organizate la începutul acestei săptămâni, la Palatul Victoria.

Ulterior acestei întâlniri, într-o postare făcută pe contul său de Facebook, Cîțu afirma că nu o să fie niciodată de acord să arunce țara în aer "pentru că o grupare infracțională vrea să câștige câteva voturi". "Voi administra în continuare cu prudență și responsabiliate finanțele României pentru a reduce cât mai mult din impactul negativ al crizei economice asupra României", afirma ministrul în postarea citată.

Aceasta va ficea de-a doua rectificare bugetară din acest an, după cea din aprilie, din timpul situației de urgență. Premierul Orban a declarat, recent, că "situația economica nu este dintre cele mai bune" și că, prin urmare, va trebui sa drămuim fiecare ban".

Știre în curs de actualizare.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL