Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Se scumpește petrolul. Ce se întâmplă cu benzina și motorina

Monday, 21 November 2016, 10:49 Sursă: REALITATEA.NET

Preţul petrolului a crescut luni, dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia va îngheţa producţia şi în perspectiva unor noi discuţii înaintea reuniunii OPEC, scrie MarketWatch.

Dolarul puternic ar putea scumpi carburanţii în România cu până la 5 procente în perioada următoare. Efectul va fi resimţit şi mai puternic de şoferi din cauza creşterii cotaţiilor internaţionale la petrol din ultima lună.

Bursa japoneză a închis luni în creştere cu 0,77%, indicele principal Nikkei-225 a ajuns la valoarea de 18.106,02 puncte, în creştere cu 138,61 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite AFP.

Dolarul puternic scumpeşte benzina, atrag atenţia specialiştii. BNR a anunţat, vineri, un curs de 4,2523 lei pentru dolar, acesta fiind maximul istoric al monedei americane în faţa leului.

Petroliştii speră însă ca scumpirile să fie compensate de eliminarea supraaccizei introdusă în 2014.

Cotaţia petrolului, care se apropie de 50 de dolari pentru un baril, împreună cu un dolar puternic, ce a depăşit în premieră pragul de 4,25 lei, vor aduce surprize neplăcute şoferilor români în următoarele săptămâni.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL