Se cere retragerea certificării companiei Schweighofer. 250.000 de semnături, depusă la FSC

Tuesday, 07 February 2017, 16:01 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Peste 20 de activiști, români și germani, au organizat un protest tematic cu prilejul depunerii semnăturilor. Îmbrăcați în ursuleți sau în tăietori de lemne, activiștii s-au întâlnit la ora 10, în fața sediului internațional al FSC, pentru a convinge organizația de certificare să-și retragă sprijinul oferit Schweighofer.

Directorii FSC au ieșit în întâmpinarea activiștilor și au primit volumele de semnături. Cu aceată ocazie, d-na Gemma Boetekees, Global Network Director din partea FSC, a declarat: “Cred că este foarte clar că FSC este de partea unui management sustenabil al pădurilor, și în România la fel. Noi nu sprijinim ilegalitățile și nu ne punem logoul pe produse de proveniență ilegală.”

În decembrie 2016, FSC și-a încheiat propria anchetă cu privire la cazul Schweighofer și a concluzionat că într-adevăr compania austriacă a achiziționat lemn ilegal și a încălcat legea în România. Board-ul directorilor FSC a ales să pună compania într-o perioadă de probă, deși echipa proprie de experți a recomandat retragerea definitivă a certificatului de sustenabilitate.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL