Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Şcolile profesionale sunt tot mai căutate. Către ce se orientează elevii

Monday, 25 May 2015, 16:38 Sursă: REALITATEA.NET

Pentru a veni în sprijinul tinerilor, la Galaţi a fost organizat un Târg de meserii unde liceele tehnologice şi-au expus ofertele.

Bucătar, ospătar, cofetar, lăcătuş sau mecanic sunt doar câteva dintre domeniile cu care s-au prezentat la Târgul de Meserii liceele tehnologice din Galaţi.

Şi cum în ultimul timp, angajatorii caută tineri care ştiu deja o meserie, mulţi dintre elevii care termină şcoala generală în această vară ştiu deja ce drum vor să urmeze.

„M-am gândit la o meserie de bucătar. Într-un restaurant, cu o echipă specializată. Mă gândesc şi la propria ta afacere" spune un elev, citat de Digi24.ro.

„Aş vrea să încerc să fiu bucătar sau cofetar. Îmi place. Dacă pot lucra pe un feribot pot face foarte mulţi bani" declară alt elev.

„Coafură. Mi-a plăcut că au făcut o demonstraţie. Au făcut un spic şi mi-a plăcut cum arată. Aş lucra într-un salon de lux şi foarte cunoscut" spune o tânără.

Aneta Felea, inginer profesor Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu" Galaţi, afirmă că le explică elevilor că meseria pe care o aleg le va asigura şi un loc de muncă.

Peste 1.200 de locuri sunt oferite elevilor de unităţile de învăţământ pe diverse domenii pentru anul şcolar 2015 -2016.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL