Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

UPDATE Orban, anunț pentru românii care pleacă în Grecia și au nevoie de testele COVID

Friday, 10 July 2020, 16:54 Sursă: Realitatea.net

"Mâine dimineaţă (sâmbătă - N.R.), la ora 9,00, am convocat o conferinţă cu toţi prefecţii şi cu toate structurile implicate în lupta anti-COVID şi la această videoconferinţă va fi prezent şi domnul ministru Tătaru şi împreună vom transmite un semnal ca toate centrele care sunt acreditate, şi este vorba de peste 120 de centre acreditate să facă aceste analize, să efectueze aceste analize pentru cei care au sejururi planificate în Grecia", anunțat Ludovic Orban, aflat ăn vizită la Tulcea.

Turiştii care vor intra în Grecia pe la punctul de trecere a frontierei Promachonas vor trebui să prezinte începând de marţi, 14 iulie, ora locală 06.00, un test molecular negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte care să ateste că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus. Informația a fost confirmată de Ministerul român de Externe.

Călătorii care intră în Grecia pentru "motive neesenţiale", categorie din care fac parte și turiștii, trebuie să prezinte la punctul vamal Promachonas-Kulata un test molecular COVID-19 "negativ", a declarat vineri purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena, citat de AFP.

Un test COVID costă între 280 și 400 de lei. În paralel, rămâne în vigoare formularul "Passenger Location Form" (PLF), ce trebuie trimis online cu cel mult 24 de ore înaintea sosirii lor în Grecia.

Modificarea procedurilor vine în contextul în care numărul turiștilor testați pozitiv la COVID-19 a crescut semnificativ în ultima săptămână.

Vineri, 29 de turişti veniţi din Bulgaria şi România au fost testaţi pozitiv la coronavirus la Promachonas - Kulata.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL