Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scenariu SUMBRU pentru sezonul rece: Marea Britanie se așteaptă la DUBLAREA deceselor în al doilea val de COVID-19

Saturday, 29 August 2020, 23:01 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Grupul de consultanta stiintifica pentru situatii de urgenta (SAGE), care ajuta autoritatile britanice sa-si planifice activitatea, a elaborat un raport in care este prezentat "cel mai rau scenariu rezonabil" al numarului de decese cauzate de Covid-19 in lunile de iarna care vor urma, scrie Daily Star, potrivit ziare.com.

Documentul arata ca Marea Britanie s-ar putea confrunta cu 85.000 de decese odata cu venirea vremii reci, in al doilea val al pandemiei, care ar urma in aceasta iarna.

Marea Britanie a raportat pana acum peste 332.000 de cazuri de COVID-19 si aproape 41.500 de decese.

Daca datele din raport s-ar adeveri, numarul de decese din valul al doilea al pandemiei ar reprezenta mai mult decat dublul mortilor inregistrate pana acum in Marea Britanie.

Raportul precizeaza insa faptul ca scolile vor ramane deschise, in timp ce masurile de urmarire a cazurilor, izolarea si carantina vor putea opri, in proportie de 40%, raspandirea virusului.

Măsurile puse in aplicare până in luna noiembrie „vor reduce contactele din afara gospodariei la jumatate din nivelurile lor normale inainte de martie 2020", se  arată în raport.

Este posibil ca aceste masuri sa ramana in vigoare pana in martie 2021 în Regatul Unit.

Cifrele record din scenariul COVID al Guvernului de la Londra

Conform raportului, in Anglia si Tara Galilor ar putea exista 81.000 de decese in plus cauzate de COVID-19, plus 27.000 de decese din cauze non-Covid. In Scotia ar putea exista 2.600 de decese directe prin Covid si 1.900 in Irlanda de Nord.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL