Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scenariu SUMBRU pentru primul focar COVID-19 din România: Suceava ar putea intra din nou în CARANTINĂ

Wednesday, 04 November 2020, 14:54 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Ion Lungu a spus că măsura carantinării ar putea fi aplicată în câteva săptămâni din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 şi a creşterii constante a ratei de infectare. Tocmai de aceea, primarul din Suceava a făcut apel pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară, pentru a putea evita intrarea în carantină.

„Dragi suceveni, de la sfârşitul săptămânii trecute am intrat în scenariul roşu. Creşte numărul de cazuri progresiv în fiecare zi. Ieri am ajuns la 3,31 de cazuri active la mia de locuitori. Dacă continuăm aşa, avem toate şansele să ajungem la începutul lunii decembrie la şase cazuri active la mia de locuitori, când se poate pune problema de intrare în carantină, conform precizărilor Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă", a anunțat, miercuri, Ion Lungu.

În ultimele zile, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în județul Suceava. Numărul cazurilor confirmate a ajusn la 9.904, dintre care ultimele 212 au fost depistate în ultimele 24 de ore. Rata de incidență anunțată miercuri la nivelul județulu iSuceava a ajuns la aproape 2 (1,89) la mia de locuitori.

Spitalul Județean de Urgență Suceava, unde ajung toate cazurile din județ, nu mai are niciun pat disponibil în Secția de Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID. Pe deasupra, 76 de pacienți au forme grave și foarte grave ale bolii.

Citește și Situație DISPERATĂ: Niciun pat de ATI liber la Spitalul Județean Suceava!

„Fac un apel din nou la dumneavoastră să respectăm regulile pentru această epidemie, purtatul măştii în primul rând în spaţiile închise, deschise, pe stradă, în spaţii aglomerate, în birouri. Să păstrăm distanţa socială şi igiena personală. Cu riscul de a deveni insuportabil, de a fi înjurat pe reţelele de socializare, voi face tot ce pot să limităm răspândirea acestui virus, şi nu în ultimul rând să salvăm cât mai multe vieţi omeneşti. Pierdem oameni dragi în oraşul nostru aproape în fiecare zi și nişte oameni iresponsabili mă trimit la Constituţie că nu respectăm drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Aici discutăm de viaţă şi de moarte!

Vă implor, dragi suceveni, să respectăm regulile, să ajutăm indirect cadrele medicale din spital, care sunt epuizate în urma bătăliei pe care o duc cu acest virus nemilos de peste jumătate de an”, a mai spus promarul Ion Lungu.

Reamintim că Suceava a fost, în primăvară, primul focar al epidemiei de coronavirus de la noi din țară. Orașul Suceava și alte opt localități învecinate municipiului au fost în carantină totală de la sfârșitul lunii martie până pe 13 mai, aproape de ieșirea din starea de urgență.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL