Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SARS-CoV-2: Danemarca redeschide şcolile, grădiniţele şi creşele

Wednesday, 15 April 2020, 11:21 Sursă: realitatea.net

După ce a înregistrat progrese în faţa răspândirii noului coronavirus, Danemarca trimite elevii de până la clasa a V-a înapoi la şcoală, după o lună petrecută acasă. Decizia este menită să reducă problemele cu care se confruntă părinţii, nevoiţi să aibă grijă de copii acasă, pe lângă desfăşurarea activităţii profesionale.

Şcolile trebuie să îndeplinească, însă, anumite cerinţe, precum asigurarea unui spaţiu suficient între elevi. Unele unităţi de învăţământ vor avea însă nevoie de câteva zile înainte de a fi gata să le ureze din nou bun venit elevilor, acestea urmând să se redeschidă cel târziu luni.

Cu toate acestea, numeroşi părinţi sunt îngrijoraţi de consecinţele trimiterii copiilor înapoi la şcoală înaintea multor altor state şi în contextul în care virusul este încă prezent în ţară. Redeschiderea şcolilor va fi primul pas făcut de Danemarca către ridicarea restricţiilor impuse pe perioada pandemiei, scrie AGERPRES. De la debutul epidemiei, Danemarca a raportat puțin peste 6.000 de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2, fiind înregistrate 299 de victime în această țară, conform worldometers.info.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL