Şapte poduri fără iluminat, după ce hoţii au furat bateriile din cupru ale lămpilor solare

Friday, 23 May 2014, 15:03 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET

Consiliul Judeţean Arad a investit, în ultimii trei ani, aproximativ 300.000 de euro în iluminarea cu panouri fotovoltaice a mai multor poduri peste Mureş şi Crişul Alb care nu beneficiau de electricitate din reţeaua publică, însă de anul trecut acumulatorii din cupru ai lămpilor au început să fie furaţi.

"În unele cazuri, am înlocuit de trei ori acumulatorii, dar cum îi puneam, cum erau furaţi. Se întâmplă asta în condiţiile în care aceste baterii din cupru sunt aşezate în vârful stâlpului, chiar sub panourile fotovoltaice, la o înălţime de opt-zece metri. Este evident că se fură cu scara, în mod organizat", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, administratorul public al CJ Arad, Cristian Drăgan.

El a precizat că au fost furaţi acumulatorii de la zeci de stâlpi de iluminat de pe şapte poduri din judeţ, iar în ultimele luni aceştia nu au mai fost înlocuiţi.

"Paguba depăşeşte 40.000 de lei după ultimele furturi, iar la următoarea rectificare bugetară vom aloca banii necesari. Înainte să înlocuim aceşti acumulatori, vom aplica nişte soluţii antifurt mai eficiente. Probabil vom amplasa acumulatorii sub poduri, suspendaţi, pentru a nu mai exista acces la ei. Avem în vedere inclusiv să instalăm camere de supraveghere video", a spus Drăgan.

Acesta crede că hoţii fură acumulatorii pentru a vinde cuprul la centrele de colectare a materialelor reciclabile, astfel că a depus mai multe plângeri la Poliţie, însă deocamdată nu au fost depistaţi hoţii.

Potrivit reprezentanţilor CJ, în judeţ se mai fură lunar şi zeci de indicatoare rutiere, tot pentru a fi vândute la centrele de fier vechi.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL