Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sancțiunile împotriva Coreei de Nord, prelungite de UE. Care este motivul

Thursday, 30 July 2020, 17:50 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Pentru contribuţia la programele de înarmare nord-coreene, cu încălcarea rezoluţiilor ONU, sunt supuse sancţiunilor UE 57 de persoane şi nouă entităţi, ale căror active sunt blocate. Celor în cauză li se interzice, de asemenea, intrarea în UE. Lista a fost confirmată, astăzi, şi urmează să fie publicată în jurnalul oficial de mâine al Uniunii.

Potrivit unui comunicat remis presei, sancţiunile împotriva Coreei de Nord sunt mai severe decât cele impuse oricărei alte ţări. "UE a transpus toate rezoluţiile aplicabile ale Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi a instituit propriul regim autonom de sancţiuni faţă de RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană - n.r.), care completează şi întăreşte sancţiunile adoptate de ONU'', se arată în comunicatul care precizează, totodată, că ''UE şi-a exprimat de mai multe ori convingerea fermă că o pace durabilă şi denuclearizarea peninsulei coreene trebuie realizate prin mijloace paşnice şi că procesul diplomatic trebuie continuat, ca singură modalitate de realizare a acestui obiectiv''.

Vă reamintim că sancţiunile UE sunt reexaminate anual. Până în prezent, ONU a sancţionat 80 de persoane şi 75 de entităţi din Coreea de Nord.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a insistat marţi, cu ocazia celei de-a 67-a aniversări a armistiţiului care a încheiat războiul din Peninsula coreeană, că arsenalul nuclear al țării este garantul securității naționale care "va fi asigurată pentru totdeauna".


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL