SALVAMONT, intervenții record: peste 100 de apeluri, în 24 de ore

Saturday, 04 January 2020, 13:53 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Este un adevărat coșmar în zonele de munte, unde turiști neechipați corespunzător pentru condiții de iarnă și care ignoră în totalitate regulile minime ale turismului montan dau de necaz și solicită ajutorul salvamontiștilor.

Un nou record negativ a fost stabilit în ziua de 3 ianuarie 2020, când în peste 100 de apeluri la 112 s-a solicitat ajutorul echipelor Salvamont, în întrega țară. 76 de persoane au ajuns la spital, într-o singură zi – 3 ianuarie 2020.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, direct sau prin Sistemul Național de Urgenta SNAU 112, s-au primit 108 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a echipelor Salvamont, scrie realitateadedambovita.net

"Avem un grad mare de încărcare a pârtiilor de schi, avem foarte mari aglomerări de turiști pe zonele de practicare a sporturilor de iarnă, atât schi, snowboard și săniuș. Zăpada are o duritate foarte mare pentru că în unele locuri este zăpada ninsă acum două, trei săptămâni sau pusă cu tunurile de zăpadă. Bineînțeles că turiștii nu respectă regulile de comportament pe pârtie", a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România.

Salvamontiștii le recomandă turiștilor să nu se aventureze pe munte. Există în continuare pericolul de a se produce avalanșe. 

De asemenea, pentru zona de munte a fost emisă o atenţionare cod galben de ninsori, chiar viscol la altitudini mai mari de 1.700 de metri. 

Iarna pune stăpânire pe țară! Informare meteo de ultimă oră: cod galben de NINSORI și VÂNT PUTERNIC

 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL