Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

S-a dus la doctor cu dureri și arsuri în picioare, dar a primit un diagnostic tulburător: "boala focului sfânt"

Monday, 27 July 2020, 10:48 Sursă: L. G.

Tânăra s-a prezentat de urgență la spital, cu dureri cumplite. Pur și simplu nu mai suporta. Le-a spus medicilor că simțea cum picioarele, de la degete până la coapse, îi ardeau. În plus, disconfortul ajunsese să îi îngreuneze mersul. 

La început, medicii nu știau ce-i provoacă tinerei durerile. Ulterior, după teste amănunțite, aceștia și-au dat seama că picioarele ei erau reci ca gheața. La început, i-au pus diagnosticul de ateroscleroză, așa că i-au administrat anticoagulante. Din fericire, simptomele s-au ameliorat și picioarele au început să se încălzească din nou. Și totuși, din cauza cangrenei, medicii au fost nevoiți să-i amputeze un picior.  

Testele au continuat și, după o vreme, medicii au reușit să-i pună un diagnostic final: ergotism (intoxicație provocată de consumul de cereale infestate cu Clavices purpurea - ergot, n.r.).

De-a lungul timpului, boala a avut mai multe denumiri, una din ele fiind "boala focului sfânt". 

Ulterior, medicii au ajuns la concluzia că tânăra combinase medicamente pentru migrenă cu cele pentru HIV, iar asta a dus la creșterea nivelului de ergotamină în corp. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL