Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

S-a dat startul pentru finanțarea tabletelor în școli și universități. Până când pot fi depuse proiectele

Monday, 02 November 2020, 13:59 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Ministrul Marcel Boloș a precizat că fondurile puse la dispoziție pentru achiziționarea tabletelor se ridică la 150 de milioane de euro. 

”Apelul prin care şcolile şi universităţile se pot dota cu tablete pentru sprijinirea învăţământului online a fost actualizat: 50 de milioane de euro dedicaţi studenţilor cu burse sociale se adaugă celor 100 de milioane de euro alocaţi elevilor. Avem datoria, părinţi, profesori şi guvernanţi deopotrivă, să sprijinim elevii şi studenţii, să contracarăm urmările pe care aceste luni grele le pot lăsa asupra pregătirii tinerilor!", a transmis Boloş, în comunicat.

În cadrul apelului POC pot fi decontate tabletele achiziţionate de unităţile de învăţământ şi de autorităţile publice locale începând cu data de 1 august 2020. 

Suplimentar, pentru a susţine desfăşurarea activităţii didactice în această perioadă marcată de pandemie, MFE finanţează, prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare, echipamentele de protecţie şi containerele sanitare mobile în valoare de 50 milioane de euro, respectiv 25 milioane de euro. În cadrul acestui apel, proiectele pot fi depuse până la data de 15 ianuarie 2021.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL