Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rusia a înregistrat al doilea vaccin împotriva Covid-19. Anunțul lui Vladimir Putin

Wednesday, 14 October 2020, 18:30 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Irina Chirtoc

La testele clinice pentru noul vaccin vor participa 40.000 de voluntari.

Felicitând oamenii de știință implicați în dezvoltarea celor două vaccinuri rusești, Sputnik-V și EpiVacCorona, Putin a transmis că producția lor trebuie să crească și să fie concentrată în special în ţările în care vor fi comercializate, după ce va acoperi cererea internă.

Vicepremierul Tatiana Golikova a anunțat că primul lot din cel de-al doilea vaccin, respectiv 60.000 de doze, va fi produs în curând. Aceasta susține că s-a vaccinat cu EpiVacCorona şi nu a avut niciun efect secundar.

”Toţi voluntarii care au participat la prima şi a doua fază nu au înregistrat o creştere a temperaturii”, a adăugat vicepremierul, citat de Agerpres.

Sputnik-V, primul vaccin rusesc, înregistrat pe 11 august, se află în a treia etapă de testare, rezultatele primelor două etape fiind aşteptate luna aceasta și în noiembrie. 

Tot miercuri, liderul de la Moscova a anunțat că este în curs dezvoltare un al treilea vaccin, produs de Centrul Ciumakov al Academiei de Ştiinţe din Rusia. Acest vaccin va intra în cea de-a doua fază a testelor pe 19 octombrie, a precizat Putin. 

Miercuri, Rusia a înregistrat 14.231 de cazuri de infecţii în 24 de ore. Bilanțul total al epidemiei din țară depășește 1,34 milioane de cazuri de Covid-19 și 23.205 decese. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL