Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Site-ul de turism al României, închis pentru că statul nu a plătit taxele, a fost redeschis

Saturday, 03 February 2018, 10:22 Sursă: REALITATEA.NET

Romania.travel nu mai poate fi accesat de la începutul lunii ianuarie. Noul ministru de resort, Bogdan Trif, a declarat pentru Profit.ro că nu există cadrul legal pentru plata acestui domeniu, romania.travel, și că o va achita din salariul lui. Este vorba despre aproximativ 120 de euro.

"Nu cred aşa ceva", a fost prima reacţie a noului ministru al Turismului, Bogdan Trif, atunci când a aflat de la reporterul Profit.ro că site-ul romania.travel nu mai funcţionează.

În scurt timp, însă, a revenit cu o declaraţie în care a explicat ce se întâmplă cu portalul oficial de turism al României. "M-am interesat să văd despre ce e vorba şi site-ul nu funcţionează de la începutul lunii ianuarie. Domeniul a fost luat pe persoană fizică şi este administrat de Ministerul Turismului. Nu e cadrul legal să-l plătim, motiv pentru care o să-l plătesc eu din salariul meu de ministru, astfel încât luni să funcţioneze din nou. Asta-i viaţa", a spus Bogdan Trif.

Abia după apariția informațiilor în spațiul public s-a activat și ministerul, care a făcut demersuri pentru redeschiderea site-ului.

”Portalul de promovare a României ca destinație turistică www.romania.travel a redevenit activ începând de astăzi.

Ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, a dispus identificarea de urgență în Ministerul Turismului a măsurilor legale pentru preîntâmpinarea în viitor a blocării site-ului. Ministrul Turismului a plătit astăzi suma necesară reactivării domeniului de travel pentru ca portalul de promovare turistică www.romania.travel să redevină activ.”, a precizat un comunicat al ministerului.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL