Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

România se împrumută "pe bandă rulantă"!

Tuesday, 21 January 2020, 17:03 Sursă: agerpres.ro

Florin Cîțu a împrumutat marți 3 miliarde de euro de pe pieţele externe, în prima emisiune de obligaţiuni denominate în euro din 2020. Contrar așteptărilor, investitorii au plasat ordine de 12 miliarde de euro, de peste patru ori cât au programat Finanțele să se împrumute.

Emisiunea a fost structurată pe două tranşe, una cu scadenţa pe 12 ani, iar cealaltă pe 30 de ani. Investitorii au plasat ordine de 12 miliarde de euro, de peste patru ori cât au programat Finanțele să se împrumute.

Valoarea completă a împrumutului, dar şi dobânda, urmează să fie publicată cel mai probabil după închiderea bursei sau mâine dimineaţă.

În 2019 statul român s-a împrumutat în euro de pe pieţele externe de mai multe ori, recordul fiind stabilit în martie la suma aproximativ egală cu cea contractată în emisiunea de marți de 3 miliarde de euro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-21 18:03:46
Pascu F.

Guvernul Orban dă o gaură financiară de multe miliarde de lei bugetului de stat.

2020-01-22 16:00:25
Constantin Gadea

EXISTA SOLUTII CARE POT SALVA PENSIA SPECIALA A JUDECATORILOR ? Eu cred ca nu exista nici macar o singura astfel de solutie. Mai mult decat atat, sunt de parere sa se desfiinteze toate pensile speciale, cu exceptia doar a acelora acordate trupelor romanesti implicate in teatrele de razboi din afara tarii. Pai, de unde bani pentru pensii mofturoase, daca salariile si pensiile obisnuite sunt platite de o buna vreme numai din bani imprumutati de stat ? Fiindca tara a fost jefuita fara intrerupere si politicienii s-au preocupat numai de functii inalte si de imbogatire rapida, in loc sa investeasca, ca sa reinvie industria si agricultura ? De unde pensii speciale, cand Bugetul a fost casapit fara mila de catre banda politica a lui Dragnea si Tariceanu si s-a scurs pe prostii, incat nu pot sa justifice pe ce s-au dus zeci de miliarde de lei ? Avem deja datorii de peste o suta de miliarde de euro, bani imprumutati, datorii pe care va trebui sa le achite nepotii si urmasii nepotilor nostri.

Alte articole din: ACTUAL