Reţeta zilei: ficăţei de pui la tigaie. Delicios, simplu şi rapid

Tuesday, 18 September 2018, 14:39 Sursă: REALITATEA.NET

Încă din copilărie, bunicii ne vorbeau despre beneficiile ficatului. Dar înainte de toate, trebuie să știți cum să pregătiți un ficat moale, care se topește în gură.

Adaugă părerea ta

Pentru a găti ficatul ca la carte, trebuie să știți că nu trebuie să depășiți 2-3 minute. Pentru a obține un prânz gustos, aveți nevoie de 500 g de ficat de pui, 1-2 cepe, 1 linguriță cu sare, 5-6 linguri cu făină, ulei.

Se curăță ceapa și se taie rondele de grosime medie. Acestea se desfac și se pun la prăjit în ulei, într-o tigaie. Ulterior, spălați foarte bine fiactul și ștergeți cu un prosop de hârtie, apoi tăiați în felii de aproximativ 1 cm grosime. Aveți mare grijă să scoateți canalele!

Amestecați făina cu sarea și treceți ficatul prin acest amestec, scuturând excesul de făină. Puneți în tigaia încinsă cu ceapă și lăsați să se prăjească la foc mediu.

Nu uitați să întoarceți ficatul pe partea cealaltă după un minut. Ficatul va fi gata dacă nu mai prezintă sânge. Amestecați cu ceapa și mai lăsați 20 de secunde. Va fi cel mai suculent pe care l-ați mâncat vreodată.

Sursa