Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Remedii naturale contra alergiilor de sezon

Saturday, 09 May 2015, 13:29 Sursă: REALITATEA.NET

1. Brusturele este o plantă care se foloseşte pentru dureri de cap, febră şi alergii nazale, precum şi pentru a bloca substanţele chimice care pot cauza umflarea căilor nazale. Poţi cumpăra comprimate de brusture din magazinele plafar sau îl poţi bea sub formă de ceai.

2. Frunzele de urzică sunt utilizate pentru cei afectaţi de rinită alergică. S-a dovedit că ajută la reducerea cantităţii de histamine din organism.

3. Alimentele probiotice sunt utilizate în special pentru echilibrarea bacteriilor intestinale, însă s-a dovedit că protejează sistemul imunitar al copiilor care suferă de rinită alergică.

4. Irigarea nazală este drenarea cu o soluţie salină dintr-o nară în cealaltă, pentru a elimina mucusul, folosind recipiente specifice. Un studiu din 2006 a arătat că irigarea nazală a fost benefică pentru pacienţii care sufereau de rinită alergică.

5. Oţetul de mere creşte nivelul de potasiu, ceea ce te va ajuta la eliminarea mucozităţilor nazale. Nu îl bea simplu, ci încearcă să îl diluezi în apă sau prepară-l cu suc de lămâie.

6. Duşul fierbinte, prin aburul degajat, ajută la curăţarea temporară a sinusurilor. Este recomandat să faci un duş imediat ce intri în casă, pentru a te curăţa de tot polenul luat din aer.

7. Uleiul de eucalipt, obţinut din frunzele uscate ale acestei plante, este frecvent utilizat pentru ameliorarea alergiilor, datorită capacităţii sale de a reduce inflamaţia. Pus într-un vas pe masa de lucru sau masat uşor pe piept (doar 3 picături), te poate ajuta să respiri mai bine.

Sursa: TurnulSfatului.ro

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL