Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Remaniere guvernamentală în Bulgaria, anunțată pe fondul protestelor ample anticorupție

Thursday, 23 July 2020, 20:06 Sursă: Realitatea.net, Agerpres

Ministrul sănătăţii, Kiril Ananiev, îi ia locul lui Vladislav Goranov la finanţe. Ananiev, în vârstă de 65 de ani, este cunoscut ca expert în întocmirea bugetelor şi a fost adjunct al ministrului de finanţe în patru guverne de la Sofia, după 1998, şi titular al portofoliului pentru scurt timp, în cadrul unui guvern interimar, în 2017, notează Agerpres

Premierul le-a cerut mai multor membri ai cabinetului să demisioneze pentru a pune capăt speculaţiilor că sunt influenţaţi de un om de afaceri controversat, care ar avea legături cu o altă facţiune politică.

Recent, guvernul condus de Boiko Borisov a supraviețuit moțiunii de cenzură depuse de opoziția socialistă. Coaliţia de guvernământ, de centru-dreapta, a promis că îşi va duce la bun sfârşit mandatul, care se încheie în martie anul viitor.

Anunțul privind remanierea guvernului vine în contextul în care, de două săptămâni, zeci de mii de bulgari cer în stradă demisia premierului și a Procurorului General, pe care îi acuză de corupție. Protestatarii reclamă că nivelul ridicat al corupției din țară a cauzat slăbirea instituțiilor statului, aducând foloase magnaților.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL