Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Violențe la manifestațiile antiguvernamentale din Bulgaria! Trei răniți și șase arestări

Wednesday, 15 July 2020, 12:50 Sursă: Realitatea.net, Agerpres

Aproximativ 5.000 de manifestanţi au scandat, în fața sediului Guvernului din Sofia, ”Mafia!” şi ”Demisia!”, iar protestatarii violenți au vrut să intre în sediul Parlamentului, aflat în apropiere. Polițiștii au intervenit în forță după ce un grup de manifestanți a spart geamuri și a aruncat cu sticle umplute cu lichid inflamabil și vopsea, au anunțat reprezentanții forțelor de ordine.

”Poliţişti care încercau să salveze un tânăr atins de un exploziv aruncat în mijlocul mulţimii au fost atacaţi de manifestanţi”, a declarat adjunctul directorului Poliţiei din Sofia, Anton Zlatanov. Potrivit acestuia, printre protestatarii violenți se află și suporteri ai cluburilor de fotbal. În urma confruntărilor cu forțele de ordine, șase persoane au fost arestate.

Opoziția socialistă a anunțat că va depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului, potrivit Agerpres.

De șase zile, mii de bulgari cer în stradă, în Sofia și alte orașe, demisia guvernului. Protestele au fost declanșate de anunțul Parchetului privind arestarea a doi consilieri ai președintelui Rumen Radev. Manifestanții au interpretat perchezițiile ca fiind un atac asupra preşedintelui, sprijinit de socialişti. Aceștia cer Parchetului să se ocupe de problema legată de oligarhie, nu să-l atace pe șeful statului.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL