Propunere bombă pentru Casa Regală, statul vrea să cumpere Peleşul

Thursday, 13 June 2019, 11:44 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, a afirmat joi că statul român ar dori să cumpere Castelul Peleş, dar totul depinde de suma cerută de Casa Regală. Discuţia a apărut în contextul în care contractul de închiriere expiră la sfârşitul lunii.

"Vom negocia din nou cu Casa Regală, pentru că expiră la data de 30 iunie contractul de închiriere, vom prelungi acel contract, poate vom avea şi o ofertă de vânzare din partea Casei Regale. (...) vom rediscuta în primul rând oferta de închiriere, de prelungire a acestui contract, pentru că e normal ca acest muzeu să funcţioneze acolo, iar operele de artă expuse", a spus ministrul Breaz într-o conferinţă de presă la Guvern, citat de Agerpres.

El a reiterat că oferta statului român este aceea de a cumpăra Castelul Peleş.

"Oferta statului român, a Guvernului României, este aceea de a cumpăra Castelul Peleş. Oferta şi propunerea financiară trebuie să vină din parte Casei Regele şi în al doilea rând trebuie să existe disponibilitatea Casei Regale de a vinde acest castel".

În 2010, statul a făcut Familiei Regale o ofertă concretă, pentru suma de 30 de milioane de euro, dar tranzacţia nu s-a încheiat. În prezent, statul plăteşte 72 de mii de lei chirie. Potrivit Digi24, Peleşul este, după Castelul Bran, al doilea castel-muzeu din ţară ca număr de turişti.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri