Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Procurorii au deschis dosar penal pentru tentativă de omor în cazul sopranei Maria Mascsim Nicoară

Wednesday, 13 May 2020, 08:25 Sursă: Realitatea PLUS

Maria Macsim Nicoară se află acum la Terapie Intesivă, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire. Femeia a fost operată imediat ce a ajus la spital, în noaptea de duminică spre luni.

"Prezintă leziuni cranio cerebrale, toracice, de coloană și bazin. Pentru leziunile cerebrale s-a intervenit chirurgical, starea este, în continuare, extrem de gravă", a afirmat medicul Florin Gramada, purtătorul  de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iași.

Soțul solistei a fost audiat în dosarul deschis de procurori. Cei doi s-ar fi certat, spun surse din anchetă, și pe fondul consumului de alcool, femeia s-ar fi dezechilibrat și a căzut pe scări. Când a găsit-o inconștientă, soțul ei și-ar fi sunat mai întâi mama, medic de profesie, și abia după trei ore au chemat ambulanța.

"Din cercetări reiese că a fost un accident casnic. Doamnei i s-a făcut rău pe scări și a căzut și s-a lovit. În cursul nopții, a chemat-o pe mama dumnealui care este medic și au chemat împreună salvarea. Au consumat amândoi bauturi alcoolice, dar nu împreună", a declarat Andrei Horga, avocatul sotului sopranei.

Maria Macsim Nicoară este angajata Operei Naționale din Iași de peste 25 de ani.

"Un om de baza al institutiei, o persoana deosebita din punct de vedere al atitudinii, al moralitatii, al devotiunii fata de scena", asa a descris-o Beatrice Rancea, managerul Operaei Nationale din Iasi, pe mezzosoprană.

Deoarece circumstanțele întregului episod nu sunt încă foarte clare, cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, care au deschis un dosar penal in rem pentru tentativă de omor.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL