Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primele evaluări ale experților în pirotehnică: Exploziile de la Beirut au creat un crater cu o adâncime de 43 de metri

Sunday, 09 August 2020, 11:47 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Vă reamintim că numărul persoanelor decedate a ajuns la 154, iar 25 nu au fost încă identificate. Alte 60 de persoane sunt date, în continuare, dispărute.

Deflagraţiile au fost provocate de explozia unui depozit în care erau stocate, potrivit premierului libanez Hassan Diab, de mai bine de șase ani 2.750 de tone de azotat de amoniu, "fără măsuri de precauţie".

Institutul american de geofizică (USGS), cu sediul în statul Virginia, indicase că reţeaua sa de captatori a înregistrat explozia ca un seism de 3,3 grade pe scara Richter.

Comparativ, explozia în 1962 a unei bombe atomice de 104 kilotone la situl de testare nucleară Sedan, în Nevada (vestul SUA), a creat un crater de aproape 100 de metri adâncime.

Atentatul în care a fost ucis fostul premier libanez Rafic Hariri, în 2005, comis cu o camionetă ticsită cu explozibili, a făcut un crater cu un diametru de circa 10 metri şi cu o adâncime de doi metri, potrivit site-ului de internet al Tribunalului Special Internaţional (TSL), mai arată sursa citată.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL