Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bilanțul deceselor exploziei din Beirut a urcat la 154. Echipele de salvare caută, în continuare, supraviețuitorii prin moloz

Friday, 07 August 2020, 14:36 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela
Potrivit ministrului, o cincime din cei 5.000 de oameni răniți în deflagrația de marți a avut nevoie de spitalizare, iar 120 de pacienți se află în stare critică, în prezent.

În tot acest timp, zeci de persoane sunt, în continuare, date dispărute, iar aproximativ 250.000 de oameni au rămas fără locuințe.

Reuters scrie, la rândul său, că s-au intensificat peste noapte operațiunile de căutarea a celor dispăruți în urma exploziei din Beirut și că s-a mers până acolo încât salvatorii au cernut molozul într-o încercare frenetică de a găsi supraviețuitori.
 
Locuitorii din Beirut, mai arată Reuters, încearcă acum să-și reconstruiască viața zdrobită de suflul celei mai mari explozii din istoria capitalei libaneze. 
 
Forțele de securitate sunt și ele mobilizate, și asta pentru că oamenii au devenit furioși, reproșând guvernului și elitei politice situația precară în care se află țara, precum și modul în care aceasta a condus națiunea care se confrunta acum cu o prăbușire economică fără precedent. 
 
Pe de altă parte, explozia a distrus singurul siloz de cereale portuar din Liban, ceea ce va crea probleme, în condițiile în care această țară cu 6 milioane de locuitori importă aproape toate grânele necesare.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL