Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Prima reacție a președintelui Iohannis după ce senatorii juriști au decis grațierea corupților

Wednesday, 03 May 2017, 18:00 Sursă: REALITATEA.NET

Prin urmare, cei acuzaţi de luare sau dare de mită, sau de trafic de influenţă vor fi scutiţi de pedeapsă, dacă proiectul trece, în aceeaşi formă, şi de Camera Deputaţilor, ca for decizional.

Prezent la Suceava, la dezbaterea ”Modernizare, dezvoltare, descentralizare. Administrația locală vorbește!”, Klaus Iohannis n-a comentat decât că este "neplăcut surprins". "Deocamdată, fiind în comisie, nu o să mă exprim, dar sunt neplăcut surprins, ca să zic totuși ceva despre evoluția din comisie", a afirmat președintele.

În Senat au fost 5 voturi pentru, toate de la PSD, și trei impotrivă, câte unul de la PNL, USR și UDMR. Marțea trecută, Comisia juridică din Senat a adoptat un amendament potrivit căruia se graţiază în întregime pedepsele cu închisoarea până la 3 ani inclusiv, aplicate de instanţa de judecată, în condiţiile în care Guvernul propusese un termen de 5 ani. Alte modificări aduse proiectului au fost: scăderea a trei ani din pedeapsa de până în zece ani, înjumătăţirea pedepselor femeilor însărcinate şi graţierea integrală a pedepselor persoanelor care au împlinit 70 de ani.

Un alt amendament adoptat la proiectul de lege al graţierii a fost cel potrivit căruia femeilor însărcinate şi întreţinătorilor de copii de până în 14 ani li se înjumătăţeşte pedepsa cu închisoarea, senatorii jurişti respingând amendamentul lui Traian Băsescu de graţiere şi a femeilor condamnate pentru corupţie.

Senatorul PMP Traian Băsescu a insistat ca de această prevedere să beneficieze şi femeile condamnate pentru corupţie.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL