Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prețul carburanților la pompă a explodat în ultima lună și se anunță scumpiri în lanț

Tuesday, 07 November 2017, 08:43 Sursă: REALITATEA.NET

Prețul mediul al benzinei este de 5,16 lei/litru, în timp ce motorina a ajuns la 5,24 lei. Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 2,8%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 7 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 3,6%, astfel că pentru un plin șoferii plătesc acum cu 9 lei mai mult, potrivit Romania Libera.

Comparativ cu data de 14 septembrie, înainte ca Guvernul să introducă supraacciza de 32 de bani pe litru, benzina e mai scumpă în medie cu 36 de bani pe litru, ceea ce a scumpit plinul cu 18 lei. Prețul motorinei a crescut și mai mult: cu 53 de bani pe litru, astfel încât proprietarii de mașini diesel plătesc acum cu 26,5 lei mai mult pentru un plin.

Scumpirile nu se vor opri aici. Cotația barilului de petrol Brent a crescut ieri la bursa londoneză până la 62,44 dolari, cel mai ridicat nivel din iulie 2015, după ce prințul moștenitor Mohammad bin Salman din Arabia Saudită a luat măsuri pentru a-și consolida puterea prin înființarea unui comitet anticorupție, care a decis arestarea unor înalți oficiali și oameni de afaceri, transmite Reuters. Arabia Saudită este cel mai mare exportator de țiței din lume.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL