Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Președintele Braziliei, dat în judecată de jurnaliști pentru că i-a expus riscului de contaminare cu Covid-19

Thursday, 09 July 2020, 23:04 Sursă: realitatea.net, hotnews

Jurnaliștii au transmis că vor depune plângere la Curtea Supremă de Justiție pe numele șefului statului, pe care îl acuză de iresponsabilitate. Asociația reclamă că Bolsonaro, care a minimalizat riscurile noului coronavirus în una dintre cele mai afectate state din lume, discreditând măsurile de carantină, i-a expus pe reporterii prezenți la conferința de presă de marți, în care a anunțat că a fost depistat pozitiv.

La conferință au fost prezente trei posturi tv: CNN Brasil, TV Record și TV Brasil. Bolsonaro a ținut să le comunice în persoană jurnaliștilor că a contractat infecția cu SARS-CoV-2 și a făcut câțiva pași în spate înainte de a-și scoate masca și a spune: "Uitați-vă la mine. Sunt ok".

Reporterul CNN Brasil Leandro Magalhaes a anunțat că va face testul și va lucra de acasă până la primirea rezultatului, informează hotnews.

Jair Bolsonaro a minimalizat încă de la început impactul virusului asupra sănătății cetățenilor, punând pe primul loc posibilele efecte asupra economiei. Acesta a ignorat de mai multe ori în public regulile de distanţare socială, în timp ce țara sa a devenit a doua cea mai afectată din lume, după SUA. De aceea, un judecător i-a ordonat să poarte mască de protecție în public. Bilanțul din Brazilia depășește 1,72 milioane de cazuri de Covid-19 și 68.355 de decese.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL