Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Președintele Braziliei a fost OBLIGAT de un judecător să poarte mască în public, în plină epidemie de coronavirus

Tuesday, 23 June 2020, 20:20 Sursă: realitatea.net

 

Un judecător brazilian i-a ordonat marți preşedintelui Jair Bolsonaro să poarte mască facială în public, potrivit unei hotărâri judecătoreşti făcute publice marţi, după ce liderul populist de dreapta a asistat la adunări publice în capitală fără să aibă faţa acoperită, transmite Agerpres.

Judecătorul federal Renato Borelli a spus că Bolsonaro este pasibil la o amendă de 2.000 de reali (387 de dolari) pe zi dacă continuă să ignore o ordonanţă de district federală destinată să încetinească răspândirea noului coronavirus.

Bolsonaro a ignorat în mai multe rânduri normele sanitare şi regulile de distanţare socială într-o perioadă în care Brazilia a devenit a doua ţară cea mai afectată din lume de pandemia COVID-19, fiind înregistrate peste 50.000 de decese.

Brazilia a înregistrat până marți un număr record de contaminări și decese în aceeași zi, aproape 35.000 de noi cazuri au fost confirmate și aproape și 1.300 de oameni au murit. Astfel, Brazilia ajunge pe primul loc în topul negativ al coronavirusului la numărul de infectări pe zi, după Statele Unite.

Decizia președintelui brazilian de extremă-dreaptă Jair Bolsonaro de a se opune carantinei, de a nesocoti în repetate rânduri regulile anti-COVID-19  și de a se concentra pe funcționarea economiei a divizat țara. Doi miniștri ai Sănătății, amândoi doctori, au demisionat până în prezent din cauza creșterii continue de cazuri și morți provocate de SARS-CoV-2.

La începutul lunii iunie, preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a sfidat normele sanitare, participând la un miting cu simpatizanții său, călare, într-un moment în care erau înregistrate jumătate de milion de cazuri de infectare cu coronavirus. Pe 1 iunie, Jair Bolsonaro  a salutat zecile de persoane  adunate în faţa palatului prezidenţial din Brasilia, în timp ce oamenii îi scandau numele dat de ei, "Mito, Mito, Mito" (Mitul). 

La 1 iunie, Brazilia, care are 210 milioane de locuitori, era a patra ţară ca număr de morţi din cauza noului coronavirus, raportând sâmbătă 28.834 de decese, în urma Statelor Unite (peste 103.000), Regatului Unit (38.489) şi Italiei (33.414).

Brazilia a rămas unul din cele mai afectate state din lume de epidemia de coronavirus.

În ultimele 24 de ore, Brazilia a depășit 20.000 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, până marți. Este a doua săptămână în care este înregistrată un număr foarte mare de noi infectări zilnice. Pe 17 iunie, Brazilia a înregistrat un număr record de contaminări și decese în aceeași zi, aproape 35.000 de noi cazuri au fost confirmate și aproape și 1.300 de oameni au murit. Astfel, Brazilia ajunge pe primul loc în topul negativ al coronavirusului la numărul de infectări pe zi, după Statele Unite. De la începutul epidemiei, Brazilia a înregistrat peste 1,1 milioane de cazuri COVID-19, iar bilanțul deceselor a ajuns la 51.271.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL