Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Președintele Belarusului afirmă că a fost infectat cu noul coronavirus. Lukaşenko ar fi fost asimptomatic

Tuesday, 28 July 2020, 19:04 Sursă: Realitatea.net

Conform AGERPRES, liderul bielorus de 65 de ani a rezistat apelurilor de a impune măsuri de izolare sau de a închide frontierele pentru a limita răspândirea pandemiei de COVID-19 în țara sa. El a respins de altfel de la început temerile referitoare la pandemie drept o "psihoză" şi a recomandat remedii precum consumul de vodcă sau sauna pentru combaterea coronavirusului.

Până marţi în Belarus, o ţară de 9,5 milioane de locuitori, au fost înregistrate 67.366 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 543 au fost mortale, potrivit Ministerului Sănătăţii. Nemulţumirea faţă de modul în care preşedintele ţării a gestionat pandemia de COVID-19 a declanşat proteste împotriva lui Lukaşenko înaintea alegerilor de pe 9 august.

Lukașenko a rămas în istoria recentă cu o declarație halucinantă din martie, când îi îndemn pe locuitorii Belarusului să lucreze pământul pentru a combate virusul.

Trebuie doar să lucraţi. Mai ales, la ora actuală, în sate. Este plăcut să priveşti la televizor cum oamenii muncesc pe tractoare, nimeni nu vorbeşte despre virus”, a declarat Lukaşenko în timpul unei reuniuni a guvernului, în martie.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL