Presa din UK, șocată de cozile uriașe de români la vot

Sunday, 26 May 2019, 22:55 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Mai multe publicații și site-uri din Marea Britanie au publicat materiale de presă despre "haosul" creat de autoritățile române la votul din diaspora, la alegerile din 26 mai.

Scene dramatice au fost filmate, duminică seara, în Birmingham, scrie publicația Birmingham Live. care prezintă mai multe videoclipuri sugestive cu cozile uriașe de români.

"Acestea sunt scenele haotice în care mii de români stau la coadă la o mică secție de votare din Birmingham. O mulțime uriașă s-a strâns de jur împrejurul Asociației Grecești și Cipriote din Midlands, în Erdington, oameni care așteptau ore în șir să se exprime în alegerile europene din acest an. Un martor șocat, Chrisso Elia, a spus: "N-am văzut niciodată o asemenea participare. Mii de români au venit să voteze pentru alegeri. "Coada de așteptare nu este doar în afara secției de votare, ci în jurul parcului", a scris publicația citată.

Dar, îngrijorător, ritmul de vot este de doar 120 de oameni pe oră și mulți se tem că unele voturi nu vor fi luate în calcul, mai spun jurnaliștii britanici.

Situația a fost confirmată de zecile de mesaje primite pe Martor Ocular de românii din Birmingham: "Va scriu din Marea Britani. Sunt secții de votare precum Birmingam unde buletinele de vot s-au terminat de la ora trei ,ora Angliei", ne-a transmis Mircea.

Și publicația Liverpool Echo a relatat despre umilința prin care au trecut românii care nu au putut să voteze după 7-8 ore de stat la coadă.

"Sute de români au avut de așteptat ore întregi astăzi pentru a-și exprima votul în alegerile europene din 26 mai. Oamenii au votat, de asemenea, într-un referendum privind corupția din România - cu unii alegători din întreaga țară care au călătorit distanțe lungi ca să voteze în Liverpool", scrie publicația citată.

"Guvernul român ne-a împiedicta să votăm astăzi, ar trebui să existe mai multe secții de votare", a spus un român citat de Liverpool Echo.

 

Diaspora românească a fost forțată și de această dată să stea la coadă. Au fost coloane imense de români la secțiile de votare din străinătate.

Londra, Roma, Haga, Oslo, Bruxelles, Madrid, Dublin, Zurich, Viena, Eindhoven și Offenbach sunt doar câteva dintre orașele în care românii au venit în număr extrem de mare de la prima oră pentru a vota.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri