Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premierul Greciei amenință cu noi restricții dacă locuitorii și turiștii nu vor respecta regulile anti-COVID

Wednesday, 05 August 2020, 17:28 Sursă: realitatea.net, Mediafax

Autor: Ioana Stanescu

 

Anunţul vine după ce Grecia a înregistrat azi 121 de cazuri COVID-19 noi, cel mai mare număr de la jumătatea lunii aprilie până în prezent.

În aprilie, Grecia a înregistrat cel mult 156 de infectări într-o singură zi. Infectările în Grecia au început să crească în ritm alert din momentul deschiderii sezonului turistic, la 1 iulie. Până pe 5 august, Grecia a înregistrat 4.855 de infectări cu noul coronavirus și 209 decese.

„Respectarea strictă a regulilor este necesară mai mult ca niciodată în această perioadă crucială, pentru a evita creşterea semnificativă a cazurilor în august şi posibila aplicare a unor noi măsuri restrictive, care vor afecta economia şi societatea", a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

„Orice formă de mulţumire cu actuala situaţie este nejustificată. Încă nu ştim câte luni vom fi nevoiţi să trăim cu acest virus”, a mai spus Kyriakos Mitsotakis.

Reamintim că românii care merg în vacanţă în Grecia trebuie să prezinte un test PCR negativ, nu mai vechi de 3 zile şi trebuie să completeze un formular on-line. În Grecia, masca este deja obligatorie în spaţiile închise şi recomandată în spaţiile deschise aglomerate. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL