Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premieră medicală. Transplantul de cord la primul pacient român cu inimă artificială, un succes

Thursday, 11 February 2016, 20:51 Sursă: REALITATEA.NET

Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) Târgu Mureș, dr. Horațiu Suciu, a anunțat că intervenția a decurs normal și a durat aproape cinci ore, potrivit Agerpres.

În urmă cu un an, la IUBCvT Târgu Mureş, o echipă condusă de dr. Horaţiu Suciu, asistat de dr. Bojan Biocina din Croaţia şi dr. Peter Branecky din Germania, a efectuat primul implant de reglare a debitului cardiac din România.

La acel moment, inima artificială a fost implantată unui pacient în vârstă de 44 de ani din Suceava, dispozitivul fiind introdus în interiorul ventriculului stâng, iar acesta absoarbe tot sângele din ventricul punând în repaus muşchiul inimii care nu făcea faţă acestei sarcini. Dr. Suciu spunea că acest tratament modern este un procedeu complementar, vine în ajutorul pacienţilor cu insuficienţă cardiacă severă, care le oferă şansa de a supravieţui până la efectuarea unui transplant de cord.

Acesta a arătat că există pacienţi care stau de 6-7 ani pe un astfel de dispozitiv şi că, începând din 15 ianuarie 2015, România se aliniază unor standarde internaţionale în tratamentul modern al insuficienţei cardiace. În Germania, procedura a fost introdusă din anii 2007-2008, iar în Croaţia, în 2008.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL