Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Președintele Nigeriei a lăsat-o fără replică pe Angela Merkel: "Locul nevestei mele e la..."

Saturday, 15 October 2016, 13:08 Sursă: REALITATEA.NET

El a declarat că locului soţiei sale este la bucătărie şi în dormitor, răspunzând astfel criticilor formulate de consoartă la adresa mandatului său.

Întrebat fiind cum comentează remarcile critice exprimate de soţia sa Aisha Buhari privind guvernarea, Muhammadu Buhari a răspuns: "Nu ştiu în ce partid este soţia mea, dar locul ei este în bucătărie şi în sufragerie şi în celelalte camere ale mele. Pentru că eu sunt mai deştept că ea", scrie Mediafax.

Cancelarul german n-a comentat, dar nu şi-a putut reprima grimasa pe care i-a povocat-o răspunsul, relatează BBC. 

"Sper că soţia mea îşi aminteşte că am fost (nr. candidat la preşedinţie) de trei ori şi că am reuşit la a patra încercare", a ţinut să puncteze Muhammadu Buhari, adăugând: "ştiu mai multe decât ea şi decât restul opoziţiei, pentru că am câştigat".

Într-un interviu acordat BBC, Aisha Buhari spune franc că nu-şi va mai susţine soţul la alegerile prezidenţiale din anul 2019, deoarece mulţi din oamenii numiţi de soţul în posturi cheie sunt lipsiţi de viziune în administrarea ţării. Ea a lăsat să se înţeleagă că preşedintele Nigeriei s-ar afla sub influenţa unui grup restrâns de persoane care acţionează împotriva intereselor statului. 
 
Comentariile controversate pe care le-a făcut presedintele Nigeriei, la Berlin, alături de una dintre cele mai puternice femei din lume au provocat dispute aprinse, iar referirea la "celelalte camere" este marcată cu #TheOtherRoom la care sunt imagini cu dormitoare, hashtag foarte utilizat în aceste zile în Nigeria.
 
Ulterior, purtătorul de cuvânt al lui Buhari a precizat că preşedintele respectă locul femeilor în societate şi crede în capacitatea lor. El a respins incidentul ca fiind o "bătaie de joc" la adresa femeilor.
 

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL