Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prăpăd în nordul și vestul țării: zeci de case, beciuri și subsoluri inundate, podeț luat de viitură

Sunday, 05 July 2020, 08:46 Sursă: Realitatea PLUS

Imagini de coșmar vin din vestul țării. O localitate din județul Caraș-Severin a fost inundată, iar oamenii au ieșit pe străzi în apa până la brâu să-i ajute pe pompieri. Autoritățile sunt din nou în alertă, după ce hidrologii au emis o nouă avertizare cod portocaliu de inundații în tot vestul țării.

O ploaie torențială, căzută în mai multe localități din Suceava, a inundat rapid zeci de case, beciuri și curți. Ieri a fost emisă și o atenționare de Cod Roșu pe râul Suceava, iar oamenii au fost sfătuiți să nu traverseze podețe sau râuri și să nu se apropie de malurile acestora.

În județul Maramureș, un podeț s-a rupt, în urma unei viituri puternice. Pompierii au fost chemați de urgență să intervină. Totodată, mai multe gospodării au fost inundate, la fel și drumul principal din comuna Suciu de Sus, care a devenit impracticabil.

Aluviunile aduse pe carosabil de ploile torențiale au blocat circulația între judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, pe DN 17C. Momentul în care viitura a afectat localitatea Romuli a fost surprins de camerele de supraveghere.

Și în Alba au fost probleme. După o furtună de doar câteva minute, mai multe străzi au fost inundate.

Rupere de nori a fost și în localitatea Buziaș, din Timiș. Mai multe curți, dar și case s-au umplut rapid de apă. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL