Potrivit unui proiect de lege, cadrele militare îşi vor putea lua armele acasă

Monday, 30 November -1, 00:00 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET
Cadrele militare din Ministerul Apărării vor avea dreptul să ia acasă armele de serviciu şi să tragă cu ele, chiar şi fără somaţie, în momentul în care sunt atacaţi.

Prevederile sunt incluse într-un proiect de lege elaborat de Ministerul Apărării şi publicat în ediţia de astăzi a ziarului Gândul.

Potrivit proiectului de lege, toate cadrele militare în activitate vor putea purta pistolul din dotare sau armamentul achiziţionat personal pentru autoapărare şi în afara serviciului. Şi asta fără a fi necesară eliberarea unui permis de armă de către poliţie.

Mai mult, în acelaşi proiect de lege, cadrelor militare li se dă dreptul să tragă cu armele din dotare fără somaţie. Practic, în lege se prevede că un cadru militar "poate face uz de armă, pentru legitimă apărare sau în stare de necesitate, în condiţiile legii". Iar într-un asemenea caz, "se poate face uz de armă fără somaţie, dacă lipseşte timpul necesar pentru aceasta".

De asemenea, legea spune că această regulă se va aplica şi în cazul militarilor străini aflaţi în România. Astfel, aceştia pot trage fără somaţie, cu armele lor de serviciu, dacă se simt atacaţi, chiar dacă sunt în timpul liber.

Acelaşi act normativ permite tranzitarea teritoriul ţării noastre de convoaie cu arme şi muniţii, cu obligaţia ca acestea să fie escortate de Poliţia Militară şi să urmeze un traseu dinainte stabilit.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL