Ponta renunţă la perioada de recuperare şi inaugurează autostrada care leagă România de Ungaria

Wednesday, 01 July 2015, 14:11, Sursă: REALITATEA.NET

Autostrada Arad-Pecica şi noua vamă de la Nădlac vor fi inaugurate la data de 11 iulie, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). La eveniment va fi prezent şi premierul Victor Ponta, aflat în perioada de recuperare după operaţia la picior efectuată în Turcia, şi omologul său din Ungaria, Viktor Orban.

Autorităţile române şi ungare au decis să deschidă graniţa autostrăzii pan-europene pe 11 iulie. Aceasta va permite conducătorilor auto să circule pe autostradă completă de la Arad la Budapesta.

Potrivit unor surse oficiale citate de livearad.ro, premierul Victor Ponta va renunţa la perioada de recuperare pentru a fi alături de omologul său din Ungaria, Viktor Orban, la festivitatea de inaugurare a noii autostrăzi.

CNADNR anunţă că noul punct de trecere a frontierei de la Nădlac dispune de 10 benzi pe sensul de ieşire din ţară, împărţite în patru benzi pentru autoturisme, patru pentru tiruri şi doi pentru autocare, ceea ce va eficientiza timpul mare de asteptare de care au parte şoferii la actualul punct de trecere.

Construcţia Autostrăzii Arad-Pecica şi a noii vame de la Nădlac a fost împărţită în două loturi şi a costat, în total, 240,25 de milioane de euro. Lucrările au fost deschise în octombrie 2011, termenul de execuţie fiind de un an şi jumătate.