Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Polițist din Suceava, reținut de DNA pentru luare de mită și trafic de influență

Wednesday, 20 January 2016, 14:06 Sursă: REALITATEA.NET

Totodată, procurorii anticorupție au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de Ovidiu Stănescu, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Astfel, DNA informează că, în perioada 30 aprile 2015 – 11 decembrie 2015, Florin Vasile Popescu, în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul inspectoratului de poliție județean Suceava – Serviciul de Investigații Criminale,  a pretins de la o persoană, suma de 1.000 euro și a primit printr-un intermediar suma de 500 euro. Aceste sume de bani au fost pretinse și primite de către ofițerul de poliție în schimbul unui ajutor pe care acesta l-ar fi acordat persoanei respective, ce a avut calitatea de suspect într-un dosar penal în care inculpatul desfășurase acte de urmărire penală.

În perioada octombrie 2015 – 18 noiembrie 2015, Florin Vasile Popescu, în aceeași calitate, cu intenție, a pretins, în mod direct și pentru sine, de la Ovidiu Stănescu suma de 500 de euro, din care a primit efectiv 300 de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra unui judecător din cadrul Tribunalului Suceava – Secția Penală, învestit cu soluționarea unei cauze penale care privea o rudă a cumpărătorului de influență, trimisă în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni de tentativă de omor.

De asemenea, Florin Vasile Popescu a promis că îl va determina pe magistrat, inclusiv prin intermediul a două persoane, să adopte o soluție favorabilă în acea cauză, respectiv să dispună punerea în libertate a persoanei respective sau condamnarea sa la o pedeapsă mai blândă.

Ulterior pronunțării condamnării în primă instanță la o pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare, Florin Vasile Popescu a pretins, în mod repetat și la date diferite, sume de bani de la Ovidiu Stănescu, sub pretextul că pedeapsa a fost aplicată în cuantum redus ca urmare a intervențiilor făcute pe lângă magistratul respectiv.

În același context, la data de 19 ianuarie 2016, Florin Vasile Popescu a fost depistat în flagrant de către organele de urmărire penală în timp ce primea suma de 700 de lei de la Ovidiu Stănescu.

La data de 20 ianuarie 2016, inculpatul Florin Vasile Popescu urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Serviciului de Informații și Protecție Internă Suceava.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL