“Plec doar dacă un judecător mă găseşte vinovat”, le spune Ponta jurnaliştilor de la “L'Express”

Friday, 12 June 2015, 12:31, Sursă: REALITATEA.NET

Premierul României s-a “destăinuit în exclusivitate” cotidianului francez L'Express, vineri dimineaţă, cu doar câteva ore înainte de începerea dezbaterilor asupra moţiunii de cenzură împotriva Cabinetului său.

Adaugă părerea ta

După ce trece în revistă acuzaţiile ce i se aduc, jurnalistul din Hexagon îi pune o întrebare firească lui Victor Ponta: “Ce aveţi de spus în această privinţă?” “Poziţia mea este clară. Sunt nevinovat şi îi voi prezenta procurorului documentele ce-i vor permite să recunoască buna mea credinţă”, precizează Ponta.  

Cât despre problema “conflictului de interese de care este acuzat, Victor Ponta e cât se poate de evaziv, când explică de ce nu este de accord să i se ridice imunitatea parlamentară, în ciuda faptului că se consideră nevinovat: “Numai Parlamentul este abilitat, prin Constituţie, să iniţieze o anchetă împotriva Prim Ministrului sau a unui membru al guvernului său. Nu a dorit să facă acest lucru,” subliniază Victor Ponta.

“Când căutaţi refugiu în spatele imunităţii, daţi impresia că sunteţi deasupra legii. Totuşi poporul român cere cu insistenţă o viaţă politică dominată de moralitate”, cade ca o ghilotină, întrebarea jurnalistului de la L'Express: “Mă văd nevoit să mă repet”, răspunde Ponta. “Procedura ridicării imunităţii e înscrisă în Constituţie. Nu depinde de mine. Ţin să precizez, de altfel, că nu am fost niciodată acuzat de corupţie. (…) Această criză politică trebuie să înceteze. Am început o vastă reformă fiscală şi numeroase privatizări (…), iar eforturile noastre nu trebuie subminate de disputa politică.

La întrebarea, aşteptată de altfel, despre demisia sa şi a întregului său cabinet, cerută de preşedintele Klaus Iohannis, Victor Ponta şi-a exprimat dezamăgirea: “În aceste ultime şase luni, (n.r.: şeful statului) a jucat rolul arbitrului de care ţara are nevoie. Dar în ultimele zile, însă, s-a situate de o singură parte a baricadei – cea a partidului său!” “Şi totuşi, aveţi de gând să demisionaţi”, insistă jurnalistul francez. “Dacă judecătorii mă găsesc vinovat, mă voi retrage în aceeaşi zi. Procurorii ,ă pot acuza, dar dreptatea o împart Judecătorii. Până acum, nu m-am prezentat niciodată în faţa unui Judecător,” spune Ponta la finalul interviului acordat, în exclusivitate, cotidianului francez L'Express”