Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pericolul din periuțele de dinți. De ce nu e bine să le ții în carcase de plastic

Wednesday, 09 December 2015, 18:43 Sursă: REALITATEA.NET

Oamenii de știință de la Universitatea din Quinnipac, SUA, au întreprins un sondaj în rândul studenților din cadrul acestei instituții de învățământ. Subiecţii au fost aleşi pentru faptul că locuiesc într-un campus universitar, unde există spaţii sanitare comune.

Pentru a realiza studiul, specialiştii au recoltat periuţele de dinţi ale fiecărui student. Obiectele au fost observate la microscop, iar rezultatele obţinute sunt de-a dreptul înfricoşătoare: 60% dintre periuţe erau contaminate cu materii fecale.

"Problema principală nu este infestarea cu bacteriile care trăiesc în mod normal în organismul nostru, ci infestarea cu bacteriile, paraziţii şi viruşii ce nu se găsesc în flora noastră intestinală", a declarat coordonatorul cercetării.

Se pare că orice metodă pe care o folosim pentru a ne menţine periuţele curate nu ajută cu nimic. Mai mult decât atât, este indicat să evităm depozitarea periuţilor în carcase de protecţie, pentru că, astfel, bacteriile găsesc un mediu propice dezvoltării lor ulterioare.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL