Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Percheziţii DNA la cinci primării din ţară. Sunt vizate contractele de deratizare

Wednesday, 07 October 2015, 10:12 Sursă: REALITATEA.NET

DNA efectuează, astăzi, percheziții la Direcția Tehnică a Primăriei Municipiului Sibiu, potrivit unui comunicat remis AGERPRES de către primăria sibiană.

"Conducerea instituției a fost anunțată de un reprezentant al DNA că se vor efectua, astăzi, percheziții care vizează un angajat al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Sibiu. În acest sens vor fi efectuate percheziții în biroul respectivului funcționar", a declarat Mirela Gligore, Șef Serviciu Presă și Comunicare din Primăria Municipiului Sibiu.

Totodată, tot astăzi procurorii anticorupție din Cluj Napoca efectuează 32 de percheziții în mai multe județe, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, a anunțat DNA.

Faptele ar fi fost comise în perioada 2013-2015.

"În cursul zilei de 7 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 32 de locații situate în județele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureș și Prahova, din care cinci sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", se precizează într-un comunicat al Direcţiei.

Mircea Hava, primarul din Alba-Iulia, a precizat la Realitatea TV că "percheziţiile s-au făcut la un singur birou şi de acolo s-au adus vreo două bibliorafturi" ce conţineau contractele lucrărilor din ultimii ani.

"Vrem să îi ajutăm pe procurori să facă ceea ce au de făcut", a explicat edilul, adăugând că el şi alţi angajaţi ai primăriei au înmânat procurorilor toate actele pentru a fi copiate cele de interes pentru aceştia.

Hava a subliniat însă, că "nu are ştiinţă de ceva care ar putea fi ilegal".


 Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL