Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

Patriarhul Ierusalimului și PF Daniel, la Cotroceni. Criza din Orientul Mijlociu, printre subiecte

Saturday, 25 October 2014, 23:02 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit Mediafax, şeful statului i-a primit, sâmbătă, la Palatul Cotroceni, pe Preafericirea Sa Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului şi al Întregii Palestine, şi pe Preafericirea Sa Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia vizitei PF Teofil al III-lea în România, prilejuită de sărbătoarea patronului spiritual al Bucureştiului, Sfântul Dimitrie Basarabov.

Preşedintele Băsescu a evocat întâlnirea cu PF Teofil al III-lea care a avut loc în marja vizitei de stat în Israel din ianuarie, exprimându-şi aprecierea pentru eforturile pe care Patriarhia Ierusalimului le face cu scopul de a cultiva dialogul între religii şi confesiuni la Locurile Sfinte.

Totodată, preşedintele Băsescu i-a mulţumit Patriarhului Teofil al III-lea "pentru deschiderea cu care a sprijinit restabilirea comuniunii bisericeşti depline dintre Patriarhia Ierusalimului şi Patriarhia Română", menţionează sursa citată.

La rândul său, Patriarhul Ierusalimului a mulţumit pentru ospitalitatea primirii şi pentru contribuţia comunităţii româneşti la Locurile Sfinte, fie că sunt pelerini sau cetăţeni stabiliţi în Ierusalim, conform comunicatului Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a mai vorbit despre faptul că pluralismul cultural şi diversitatea religiilor reprezintă o experienţă benefică dacă este acceptată în sensul cunoaşterii şi al toleranţei, al respectului reciproc.

PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i-a mulţumit preşedintelui Traian Băsescu pentru modul în care a încurajat, în toţi aceşti ani, cooperarea dintre instituţiile statului şi Biserică, adăugând faptul că vizita PF Teofil al III-lea în România înseamnă foarte mult pentru credincioşii din ţara noastră, confirmând, astfel, legăturile istorice şi spirituale profunde care ne leagă de Locurile Sfinte, se mai arată în comunicat.

"În încheiere, cei trei înalţi oficiali au subliniat multiplele implicaţii ale crizei din Orientul Mijlociu, o realitate dramatică care ne obligă să reflectăm la contribuţia pe care inclusiv Biserica, în dialog cu instituţiile statului şi cu societatea, o poate avea pentru a promova o cultură a păcii şi a solidarităţii", menţionează sursa citată.

Cu acest prilej, preşedintele Traian Băsescu l-a decorat pe Patriarhul Teofil al III-lea cu Ordinul Naţional „Steaua României” - în grad de Mare Cruce.

Delegaţia Patriarhiei Ierusalimului condusă de Preafericitul Teofil al III-lea a ajuns la Bucureşti vineri, aducând o icoană cu un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci.

Preafericitul Teofil al III-lea se va afla în România în perioada 24 - 27 octombrie, la invitaţia Patriarhului Daniel.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL