Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Papanaşi cu smântână şi dulceaţă. O gospodină din Bucuvina a dezvăluit reţeta tradiţională

Thursday, 05 July 2018, 15:42 Sursă: REALITATEA.NET

Ingrediente:

500 grame brânză grasă de vaci 
100 grame zahăr 
2 ouă 
1 linguriţă rasă de bicarbonat 
1 lingură zeamă de lămâie 
1 plic zahăr vanilat 
1 linguriţă coajă de lămâie rasă
1 vârf de cuţit de sare 
200 gr făină (plus 1-2 linguri) 
300 grame smântână 
200 grame dulceaţă 
100 grame zahăr pudră (preferabil vanilat) 
500-700 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Cerneţi bine făină. Amestecaţi brânză de vaci cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie.

Adăugaţi cele 200 de grame de făină şi coajă de lămâie. Amestecaţi bine. Dacă este necesar, în funcţie de densitatea brânzei, mai adăugaţi 1-2 linguri de făină suplimentar.

Trebuie să obţineţi un aluat moale, dar care să se desprindă de pe mână. Puneţi uleiul la încins într-o tigaie sau cratiţă adâncă.

Pe o suprafaţă de lucru, curată şi uscată, pudraţi făina. Împărţiţi aluatul în 8 linguri de cocă pentru papanaşi şi 8 linguriţe pentru capacul rotund al acestora.

Cu mâna dată prin făină formaţi 8 discuri şi tot atâtea biluţe din aluat. Treceţi degetul arătător prin făină şi înfigeţi-l în discul de cocă. Rotiţi circular degetul pentru a obţine un orificiu central în aluat, conform andreilaslau.ro.

În uleiul încins, la temperatură mică, rumeniţi câte 2 papanaşi deodată – în funcţie de dimensiunea vasului de prăjire – şi tot atâtea biluţe, pe ambele părţi.

În mod normal, papanaşii se prăjesc cam 5-6 minute fiecare. Acest timp depinde de mărimea papanaşilor şi de nivelul uleiului din vasul de prăjire. Este foarte important ca focul să fie mic pentru ca papanaşii să nu se prăjească doar la suprafaţă şi să rămână cruzi în mijloc.

Scoateţi papanaşii, pe măsură ce sunt prăjiţi, şi puneţi-i la scurs de excesul de grăsime pe un prosop de hârtie. Mai întâi, veţi scoate bilele pentru că, fiind mai mici, se vor face primele.

Papanaşii se servesc cu smântână şi cu dulceaţă, dar şi cu zahăr pudră.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL