Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Papa Francisc, alături de patriarhul ortodox Bartolomeu I la rugăciunea pentru pace și victimele pandemiei de coronavirus

Tuesday, 20 October 2020, 17:53 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Întâlnirea a început marţi, în cursul după-amiezii, în jurul orei 16.30, la bazilica romană "Santa Maria in Aracoeli", urmată de o ceremonie cu desfăşurare în Piaţa Campidoliu, pentru a proclama și înmâna Apelul la pace din 2020, anunță VaticanNews.

„Nimeni nu se salvează singur. Pace și fraternitate”, este mesajul transmis de Comunitatea religioasă Sant’Egidio, cea care organizează evenimentul de marți.

Ajunsă la cea de-a 34-a ediţie, întâlnirea de rugăciune are loc la bazilica "Santa Maria in Aracoeli" şi va fi urmată de o ceremonie cu desfăşurare în Piaţa Campidoliu, adiacentă Primăriei Romei.

Papa Francisc a ieșit din Vatican și s-a rugat la Bazilica Santa Maria din Aracoeli din Roma. Alături de Suveranul Pontif a fost și patriarhul Constantinopolului Bartolomeu I şi reprezentanţi ai diferitelor biserici ortodoxe şi protestante.

La ceremonia din Piaţa Campidoglio a fost prezent și președintele Italiei, Sergio Mattarella.

A fost păstrat și un minut de reculegere în memoria victimelor războaielor şi ale pandemiei de coronavirus.

În acest an, în vederea respectării normelor anti-COVID, la întâlnire participă un număr limitat de persoane, dar evenimentul va fi transmis on-line, iar Rugăciunea va fi transmisă live pe YouTube și Facebook, au anunțat organizatorii. 

La momentul de rugăciune au fost invitaţi reprezentanţi ai tuturor religiilor, fiecare dintre aceştia rugându-se pentru victimele războaielor şi ale pandemiei.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL