Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Papa Francisc, vizită istorică într-o țară musulmană. Ce va face acolo

Thursday, 27 April 2017, 16:32 Sursă: REALITATEA.NET

"Să vă rugaţi pentru călătoria mea de mâine în Egipt ca un pelerin al păcii", se arată joi în tweet-ul în limba spaniolă al papei Francisc (@pontifex_es), care are 12 milioane de follower-i, scrie Agerpres.

În acelaşi timp, pe contul său în limba italiană se poate citi mesajul: "Mâine voi ajunge ca un pelerin al păcii într-un Egipt al păcii".

Un mesaj similar acestui slogan a fost ales pentru vizita papei de organizatori: "Un papa al păcii într-un Egipt al păcii".

Papa Francisc va pleca vineri la Cairo pentru o vizită de 27 de ore, evenimentul principal al vizitei fiind participarea sa la conferinţa de pace organizată de Universitatea islamică din Cairo Al Azhar, unde se va întâlni cu marele imam al acestui centru, şeicul Ahmad Muhammad al-Tayeb, înaltă autoritate sunită.

Suveranul pontif va vizita de asemenea împreună cu şeful Bisericii Ortodoxe Copte, Teodor al II-lea al Alexandrei, biserica Sf. Petru, unde amândoi vor oficia o liturghie ecumenică pentru omagierea victimelor atentatelor comise în ultimele luni împotriva creştinilor.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL