Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Panică într-o catedrală din Italia: un român s-a urcat pe altar și a aruncat un sfeșnic la pământ

Monday, 23 April 2018, 12:47 Sursă: REALITATEA.NET

Totul s-a întâmplat când biserica era plină de turiști și credincioși. Nimeni nu a dat atenție bărbatului care a intrat în catedrală și s-a îndreptat rapid către presbiteriu, zonă interzisă publicului. A trecut peste semnele care blochează accesul, s-a urcat pe altarul înalt acolo unde este crucifixul și, strigând fraze numai de el înțelese, a izbit la pământ sfeșnicul de argint datând de la sfârșitul secolului al XIX-lea, care a ciobit în cădere podeaua din marmură.

Potrivit rotalianul.com, toți cei prezenți, peste o sută de oameni, s-au gândit la un atac, astfel că au fugit spre ieșire.

În urma celor întâmplate, la fața locului au sosit două mașini de poliție și au arestat bărbatul de origine română, care suferă de tulburări psihice.

„Mai fusese deja aici, la noi, în biserică. Se târa pe pământ, urlând, iar într-o zi s-a așezat pe scaunul episcopului. O persoană cu probleme psihice”, spun angajații librăriei din interiorul Domului.

Preotul paroh al catedralei a declarat că aceste sfeșnice au fost construite special pentru catedrala San Giovanni și costă 15.000 de euro fiecare.

"Pentru noi, valoarea este neprețuită și se află în unicitatea lor. Acum, va trebui să reparăm piesa deteriorată, precum și podeaua de marmură. Acest episod a arătat că biserica noastră este vulnerabilă la un posibil atac terorist”, a mai adăugat preotul.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL