Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban: „CET-urile astea, de pe vremea lui Pazvante Chioru’, toacă bani pe mașini și echipe de fotbal”

Monday, 16 December 2019, 14:00 Sursă: realitatea.net

„Anul acesta Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a mărit taxa pe cogenerare, care este resimțită de fiecare consumator, a declarat premierul Ludovic Orban”, într-o conferință la Forumul Capitalului Românesc.

„Nu știu dacă știți ce este taxa de cogenerare. E o taxă pe care o resimte fiecare consumator de energie electrică care se duce la Transelectrica și care este plătită către CET-uri. Scopul pentru care a fost mărită această taxă de cogenerare a fost să finanțeze invstițiile în CET-urile astea de pe vremea lui Pazvante Chioru’ care produc la randamente sub 50% și care nimeni nu vrea să înțeleagă că nu poți să produci energie în sistem de cogenerare la un astfel de randament și să rămâi competitiv pe piață”, a afirmat Orban.

„Deci banii ăștia au fost prevăzuți ca să finanțeze investițiile pentru grupurile moderne de cogenerare”, a adăugat premierul.

În loc să fie folosiți banii la așa ceva, au fost tocați dând bani către CET-uri, fără niciun fel de control și cu care CET-urile, de multe ori, țin echipe de fotbal, își cumpără cele mai moderne mașini, plătesc salarii pe care niciun întreprinzător nu și-ar permite să le plătească în mediul privat”, a mai afirmat Orban.



Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL